Kosár
A kosár üres. kosár megtekintése

Oral-B sublevel article

Brand Worldwide - Oral-B

Back

Upgrade to a new level

Oral-B Braun
Upgrade to a new level of clean in 2 mins

Ora-B more info

Az elektromos és a hagyományos fogkefe összehasonlítása

Szeretné megtudni, hogy a fogorvosi rendelőben kiállított hi-tech elektromos fogkefe tényleg jobb-e, mint a hagyományos fogkefék? Vagy arra kíváncsi, hogy milyen a ceruzaelemmel működő elektromos fogkefe? Egyáltalán mi a különbség mindezek között?

A fogmosási technikán kívül számít az is, hogy Ön milyen gyakran és mennyi ideig mos fogat, és a szakemberek szerint a fogkefe típusa is közvetlen hatással bír a lepedékeltávolítás hatékonyságára. Ahhoz, hogy el tudja dönteni, hogy melyik az Önnek való elektromos fogkefe, hasznos, ha tisztában van a kapható típusokkal és a köztük lévő különbségekkel.

Ismerje meg a power fogkefék három típusát!

A kereskedelemben kapható power fogkefék az újratölthető elektromos (köztük a szónikus), a hagyományos manuális és az elemes fogkefékből állnak.

Újratölthető elektromos fogkefe: az újratölthető elektromos fogkefe, más néven “power fogkefe”, konnektorhoz csatlakoztatva tölthető. A fogkefe markolatát nem kell, a fogkefefejeket pedig három havonta érdemes cserélni. Az újratölthető elektromos fogkefék abban különböznek egymástól, hogy más-más technológiát alkalmaznak, mint pl. a rezgő-forgó (3D tisztítás) vagy a szónikus technológiát. Hagyományos manuális fogkefe: az elektromos fogkefével ellentétben a hagyományos fogkefék azok, amelyeket valószínűleg Ön is megszokott már: műanyag nyélből és különböző kialakítású, nejlon sörtéket tartalmazó fogkefefejből állnak. Ez a leggyakrabban használt fogkefe típus, és használatához nem szükséges áram.

Elemes fogkefe: azok számára, akik vágynak a hatékonyságra, de tartanak az elektromos fogkefétől, valószínűleg az elemes fogkefe a megoldás. Az újratölthető fogkefékhez hasonlóan, az elemes fogkeféket is gyakran elektromos fogkefének hívjuk, mivel ceruzaelemmel működnek. Míg kialakításuk hasonlít a manuális fogkefékéhez, az elemes fogkefék az újratölthető fogkefékhez képest kevésbé rezegnek és ezáltal plusz hatékonyságuk is szerényebb.Érezhető különbség a lepedékeltávolításban

Egy 2005-ben írt független tanulmány szerint: A forgó-rezgő technológiával működő fogkefék a hagyományos fogkefékhez képest hatékonyabban távolították el a lepedéket és csökkentették a fogínygyulladás kockázatát rövid- és hosszútávon egyaránt... Az elektromos fogkefék között nem volt egy sem, amely megbízhatóan hatékonyabb lett volna...

2 Az Oral-B úttörőként 1991-ben vezette be a rezgő-pulzáló technológiát és azóta minden prémium elektromos fogkefe termékcsaládjába beépíti.

Az utóbbi időben ugyanezt a technológiát már az alacsonyabb árfekvésű változatokban is használja, mint pl. az Oral-B Vitality típusban. A technológia és a jellemzők értékelése Újratölthető elektromos fogkefék: az általában fejlett technológiát és számos funkciót tartalmazó elektromos fogkefék a száj egészsége szempontjából számos előnnyel rendelkeznek. Egyes típusok a fogmosási szokásainkat is fejlesztik.

Hi-tech jellemzői:

 • Számos tisztítási módja lehetővé teszi az érzékeny fogak ápolását, a fogfehérítést illetve a fogíny masszírozását.
 • A nyomásérzékelő figyelmeztet, ha Ön túzott nyomással végzi a fogmosást.
 • Az időzítő segítségével nyomon követheti a szájkvadrátokra eső fogmosás idejét.
 • A digitális emlékeztető jelez, ha szükség van a fogkefefej cseréjére.
 • Rezgő-forgó illetve szónikus technológia
 • Egy fogkefe számos fogkefefejjel használható, így kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb sörte-kialakítást.

A legtöbb elektromos fogkefe extra kényelmi funkciókat is tartalmaz, mint pl. fogkefefej- és fogkefenyél-tartó, a fürdőszobai polcra helyezhető tárolóegység és az úti töltő.

Hagyományos manuális fogkefék: míg az átlagos fogkefék távolról sem rendelkeznek az újratölthető és az elemes fogkefék nyújtotta számos előnnyel és funkcióval, a fogkefefej, a sörtézet és a nyél kialakításában rejlő technológia esetenként igen fejlett, mint pl.:

 • Haránt döntött, extra hosszú vagy többszintes sörték
 • Polírozott vagy lekerekített sörtevégek
 • Textured sörték
 • Körbeölelő sörték a fehérítő hatásért
 • Ergonómikus kialakítású, különleges markolat
 • Elvékonyodó vagy hajlított fogkefefej
 • Fogíny stimulálók
 • Nyelvtisztító

Elemes fogkefék: míg jellemzőiben hasonlítanak az átlagos manuális fogkefékre, az elemes fogkefék vibrálnak alaposan távolítják el a lepedéket. A manuális fogkefékhez képest a következő plusz jellemzőkkel rendelkeznek:

Néhány modellben cserélhető a beépített ceruzaelem
A nyélen található “Be/Ki” vagy “+/-“ gomb
A fogkefe vibrálásával együtt pulzáló, speciális sörték vagy hasított fogkefefejek

Legfeljebb 4 termék összehasonlítására van lehetőség.
Összehasonlításhoz jelöljön ki legalább két terméket!
A kiválasztott termék nem hasonlítható össze az összehasonlító listán található többi termékkel. Kívánja a listát törölni?

Kérjük, várj!